Kamperen voorbereiden

Inpaklijst vakantie

Als u gaat kamperen dan is het erg belangrijk dat u een goed overzicht heeft van de spullen die u mee moet nemen. Geen enkele ander type vakantie heeft zoveel dingen waar men aan moet denken om mee te nemen. Zeker als men naar uw vakantie bestemming reist om te kamperen. Maak daarom de handige en overzichtelijke kampeer paklijst op Inpaklijst.nl. Op de kampeer paklijst staan alle dingen die u mee kunt nemen op uw kampeervakantie duidelijk en gecategoriseerd weergegeven.

Het inpakken van de auto voor de vakantie

De meeste mensen die gaan kamperen gaan met de auto. Dus het blijft niet alleen bij het inpakken van de tassen en koffers wat met behulp van een kampeer paklijst natuurlijk veel gemakkelijker wordt, maar u moet ook al uw bagage in de auto laden. Ook daarbij kan de kampeer paklijst helpen. Hier volgen een korte checklist voor het inpakken van uw auto:

Neem niet teveel mee op kamperen.

Voor uw eigen veiligheid en die van de andere inzittenden van de auto kunt u beter niet teveel meenemen. Als u uw auto vol laad, er nog een kofferbox op zet, nog een fietsendrager erbij en een aanhanger of caravan er achter komt dat de wegligging van uw auto niet ten goede. Sterker nog, dat is erg gevaarlijk en zorg voor een groot aantal van de vakantie verkeersongelukken.

Markeer spullen die u onderweg nodig kan hebben op de kampeer inpaklijst.

Zorg dat u van tevoren een duidelijke scheiding maakt van wat u onderweg nodig kan hebben en wat u pas als u aankomt nodig zal hebben. Markeer die dingen met een stift op de kampeer paklijst zodat u ze later zo in kan pakken dat u er gemakkelijk bij kan. Houd rekening houden met onverwachte situaties. Bijvoorbeeld: je komt laat aan op de bestemming en de winkels zijn al dicht of er zijn geen winkels in de buurt of je zit uren in de file, enz. Met andere woorden, voor onderweg moet je altijd een klein, makkelijk klaar te maken, noodvoorraadje meenemen.

Grote en zware dingen eerst inpakken.

Pak de grote en zware dingen als eerste in en “bouw” de kleinere dingen daaromheen. Daarmee maakt u efficiënter gebruik van de ruimte en voorkomt u beschadigingen. Bovendien komt het de wegligging van uw auto ten goede als u het zwaartepunt zo laag mogelijk houdt. Denk er overigens wel aan om de zware dingen gelijkmatig te verdelen over het oppervlak van uw auto.

Gaat u met de Caravan op vakantie? Kijk dan even bij Caravan Inpaklijst.

Vakantie huisje Nederland

Vakantiehuisje Inpaklijst maken

Het voorbereiden van een vakantie kan soms net zo voelen als het plannen van een militaire operatie – er moet aan zoveel worden gedacht! Gelukkig

Vakantie paklijst

Ultieme vakantie inpaklijst

Na een drukke periode is het tijd voor een welverdiende vakantie. Gun uzelf een moment van ontspanning, zorgeloosheid en de kans om weer op te

Wintersport voorbereiden

Wintersport Inpaklijst

Ein-de-lijk weer wintersport. U heeft misschien al ruime tijd uitgekeken naar dit moment. Of u nu van de sneeuw gaat genieten in Oostenrijk, Italië, Zwitserland

Maak je Gratis inpaklijst