Wintersport voorbereiden

Wintersport voorbereiden

Zeker met een wintersport is het belangrijk dat u de juiste spullen meeneemt op reis. Op uw wintersport paklijst moeten voldoende en geschikte kleding staan en natuurlijk ook ski- of snowboardspullen. Maak daarom een op maat gemaakte wintersport paklijst. Op de wintersport inpaklijst staan alle dingen die je kunt meenemen op je wintersport vakantie duidelijk en gecategoriseerd weergegeven. Bij Handige links staan links naar sites met informatie die op uw reis van toepassing is. Let ook op de dingen waaraan u moet denken voor vertrek. In sommige Alpenlanden is het min of meer verplicht om bijvoorbeeld winterbanden te hebben of om veiligheidsvestjes het hebben in uw auto.

Zorg dat u fit bent.

Een wintersport vakantie is een zeer actieve vakantie waarin u ineens een week lang elke dag sportief bezig bent. Tijdens het skiën of snowboarden gebruikt u spieren die u in het dagelijks leven niet vaak gebruikt. Het is daarom van belang dat u zich goed voorbereid om blessures te vermijden. Kijk op de website www.klaarvoordaar.nl hoe u zich goed kunt voorbereiden.

Begin rustig en voorbereid.

Om blessures te voorkomen is het van belang dat u rustig begint en niet, na een lange reis vanuit Nederland, meteen vanuit de auto de piste op stapt. Rust eerst uit van de reis, zorg dat u genoeg gegeten en gedronken hebt, wen aan de temperatuur en het hoogteverschil, begin met makkelijke pistes en zorg dat u eerst bent “opgewarmd” voordat u begint.

Met kinderen op wintersport

Gaat u met kinderen op wintersport, dan is een goede voorbereiding essensieel. Kinderen kunnen minder goed risico’s inschatten en ook de “geschreven en ongeschreven” regels op de piste zijn vaak niet bekend. Zorg er daarom voor dat u de kinderen vooraf skiles geeft. Hierdoor zijn ze bekend met de risico’s en begrijpen ze de belangrijkste regels. Lees ook de tips op vakantie met kinderen

Gebruik goed materiaal.

Uw wintersportvakantie staat of “valt” met het materiaal wat u gebruikt. Zorg ervoor dat uw bindingen door een vakman zijn afgesteld op uw huidige gewicht en niveau. Let erop dat uw schoenen niet te groot zijn maar ook zeker niet te klein zijn. Uw tenen moeten kunnen bewegen en niet afgekneld worden. Maak een wintersport paklijst en kijk bij de relevante links naar een vakman op uw bestemming die u kan helpen met het afstellen van uw materiaal.

Smeer je goed in.

Op hoogte is de hoeveelheid UV straling groter en bovendien weerkaatst de sneeuw de zonnestralen. Neem daarom voldoende zonnebrand (factor 20 of hoger) mee. Het staat natuurlijk ook op onze wintersport paklijst.

Wintersport kleding.

Het is van belang dat u de juiste kleding meeneemt. Houd daar rekening mee tijdens het pakken van uw tas met behulp van de wintersport paklijst. De temperatuurverschillen zijn hoog in de bergen. Het ene moment ben je actief bezig in de zon, het andere moment zit je stil in de lift in de schaduw van een bergkam. Het beste is om veel lagen over elkaar te dragen in plaats van één dikke laag. Als je het te warm hebt kun je wat uittrekken en als je het koud krijgt trek je weer iets aan.

Reserveer je ski´s of snowboards online met veel korting!

Via Inpaklijst.nl kun je door heel Europa ski´s en snowboards huren. Door bij ons direct online te reserveren bespaar je jezelf in ieder geval 20% korting ten opzichte van de winkelprijs. En soms loopt die korting zelfs nog hoger op. Bovendien staat alles bij aankomst al op je te wachten en hoef je dus niet lang in de rij te staan totdat je geholpen wordt met het passen en aanmeten van je materiaal. Reserveer dus hier online!

Vakantie huisje Nederland

Vakantiehuisje Inpaklijst maken

Het voorbereiden van een vakantie kan soms net zo voelen als het plannen van een militaire operatie – er moet aan zoveel worden gedacht! Gelukkig

Vakantie paklijst

Ultieme vakantie inpaklijst

Na een drukke periode is het tijd voor een welverdiende vakantie. Gun uzelf een moment van ontspanning, zorgeloosheid en de kans om weer op te

Wintersport voorbereiden

Wintersport Inpaklijst

Ein-de-lijk weer wintersport. U heeft misschien al ruime tijd uitgekeken naar dit moment. Of u nu van de sneeuw gaat genieten in Oostenrijk, Italië, Zwitserland

Maak je Gratis inpaklijst