Met kinderen op vakantie

Op vakantie met kinderen

Als u met kinderen op vakantie gaat moet u daar goed op voorbereid zijn. Een paklijst voor kinderen helpt daarbij. Zowel tijdens de reis als op de bestemming vereisen kinderen speciale aandacht. Daarom is het goed om juist de dingen mee te nemen die u helpen bij het geven van die aandacht. Het is daarom belangrijk dat u een goed overzicht hebt van de dingen die u mee moet nemen. Maak daarom een handige paklijst voor uzelf en uw kinderen. Op de paklijst voor kinderen staan alle dingen die u mee kunt nemen op uw vakantie met kinderen duidelijk en gecategoriseerd weergegeven.

Kinderen en vliegen.

Kinderen kunnen vanaf heel jong al meteen vliegen. Tijdens de vlucht kunnen je kleintjes tijdens het stijgen of landen last krijgen van hun oren. Het helpt dan om ze wat te drinken te geven. Mede daarom staat op de checklist voor kinderen bij de categorie “voor onderweg” een flesje; geef dat als je merkt dat je kind last heeft van zijn of haar oren. Het is trouwens sowieso aan te raden om je kind veel te laten drinken tijdens de vlucht omdat de lucht in een vliegtuig altijd heel droog is.

Kinderen in de auto.

Een lange autorit naar de wintersport of het strand is overdag natuurlijk best moeilijk voor een kind. De hele tijd stil zitten is best een opgave. Daarom is het handig of om ´s nachts te rijden of om de toch in stukken te knippen. Eigenlijk zou je om de twee uur moeten stoppen en iets moeten doen. Neem wat doeken mee die je op kunt hangen tegen de zon zodat de kinderen het niet te warm krijgen. En let er op dat kinderen als het warm is veel meer moeten drinken dan normaal. Een baby moet soms dus het dubbele aantal keren gevoed worden als normaal.

Er is ook een maximum aan de tijd dat een baby in een maxicosi mag zitten. Voor zeer jonge baby’s is dit zelfs maar een half uurtje! Om de kinderen bezig te houden is het goed om speelgoed, spelletjes of puzzels mee te nemen en een bord en papier dat ze op hun schoot kunnen leggen om op te tekenen. Verder is er veel informatie te vinden op het internet over vakantie in de auto met kinderen. Kijk op de checklist bij de handige links voor een aantal bruikbare sites.

Spullen voor onderweg

Van sommige spullen weet je zeker dat je ze onderweg nodig hebt. Een verschoontas voor jonge baby’s of peuters met luiers bijvoorbeeld, heb je altijd nodig. Een extra set schone kleertjes staat ook op de inpaklijst. Maar sommige dingen die op de paklijst voor kinderen niet bij de categorie “voor onderweg” staan, heb je misschien toch nodig onderweg. De tas met kleren voor de kinderen bijvoorbeeld. Het is altijd handig om die tas ergens neer te zetten waar je er makkelijk bij kan zodat je even makkelijk die pyjama kan pakken of toch nog een schone broek. Of het speelgoed, zodat ze er tijdens een stop even mee kunnen spelen.

Kamperen met Kinderen

Wanneer je gaat kamperen met je kinderen is het belangrijk om ze vooraf te vertellen waar je gaat kamperen. Een tent of een caravan heeft vaak een heel andere dynamiek dan de slaapkamer van jullie kleintje. Een kind dat weet wat hij kan verwachten komt vaak wat sneller inslaap en slaapt rustiger. Vergeet zeker ook niet welke dingen je voor kampeervakantie moet meenemen. Ook de kampeerspulletjes voor jullie kleintje moet je vooral niet vergeten. Spulletjes ter herkenning helpen vaak om een zich sneller thuis te voelen.

Vakantie huisje Nederland

Vakantiehuisje Inpaklijst maken

Het voorbereiden van een vakantie kan soms net zo voelen als het plannen van een militaire operatie – er moet aan zoveel worden gedacht! Gelukkig

Vakantie paklijst

Ultieme vakantie inpaklijst

Na een drukke periode is het tijd voor een welverdiende vakantie. Gun uzelf een moment van ontspanning, zorgeloosheid en de kans om weer op te

Wintersport voorbereiden

Wintersport Inpaklijst

Ein-de-lijk weer wintersport. U heeft misschien al ruime tijd uitgekeken naar dit moment. Of u nu van de sneeuw gaat genieten in Oostenrijk, Italië, Zwitserland

Maak je Gratis inpaklijst